BRÖD & BULLAR

FRANSKBRÖD/SMÅFRANSKA

Franskbröd är ett luftigt vitt bröd med härligt frasig yta. Ofta doppat i blå vallmo.

Vi gör långfranska, formfranska och flätor samt småfranska, ostbullar och källarfranska.

DANSKT RÅGBRÖD

Vårt danska rågbröd är oerhört populärt. Trots det grova innehållet på klippt råg, solroskärnor och grovt mjöl så är det lätt och inte så kompakt som många andra rågbröd kan vara. 

Vi säljer både stora och små.

VÅRA 800GR BRÖD

Vi bakar lite större bröd på 800gr. Dessa skållar vi (blandar mjöl med kokande vatten) och låter ligga till dagen efter som en liten fördeg. Sedan körs degen med resten av ingredienserna. Detta görs för att dels låta smakerna mogna samt att man bevarar fuktigheten i brödet då det tar åt sig mer vätska. Brödet blir saftigt och mjukt.

Vi bakar LaPuta (vänster), Skållat Sursött (mitten) och Rågger (höger).

MATBRÖD 

Vi har en blandning av olika sorters matbröd. Allt ifrån lite ljusare majsbröd och tomatbröd till grövre bröd med råg och olika sorters fröer, ex fyranbrödet.

Fråga gärna oss om ni undrar över bröden eller vill veta mer. Eller ännu bättre - Kom in och prova dem!

GI-BRÖDET

Vårt GI-bröd är ett bröd fullt med härliga fröer och fullkorn som ger dig långsammare kolhydrater som i sin tur gör att blodsockret höjs långsammare än vid t ex ett franskbröd. Mer för kroppen att jobba med men ändå väldigt luftigt och mjukt på insidan. Otroligt gott att rosta!

SURDEG/LEVAIN

Vi bakar surdeg varje dag i vår fantastiska stenugn. Våra surdegsbröd kalljäser alltid över natten. En lågsam jäsningsprocess gör att fler smaker utvecklas och brödet blir syrligare. Själva surdegen innehåller levande jäst och mjölksyrabakterier som bland annat ger sänkt GI-värde och bättre näringsupptag. Vi bakar originalet (se bild) samt en variant som är doppad i blå vallmo.

PS! Vårt surdegsbröd passar till alla tillfällen; till middagen, frukosten, att rosta eller varför inte när du vill ha ett härligt frasigt vitlöksbröd!

GLUTENFRITT BRÖD

Vi bakar såklart också vårt egna glutenfria bröd. Detta påminner lite om ett danskt rågbröd då det innehåller lite mer fröer. Vi säljer fryst, både skivat för den som lätt vill ta fram en skiva vid behov eller oskivade om man vill dela själv. Går utmärkt att frysa igen efter man skivat det. Fråga efter det i butiken!

GROVA BULLAR/SURDEGSBULLAR

Vi gör bullar på de flesta av våra brödsorter.

Grova bullar varierar vi sorterna på under veckan, lite beroende på vad vi känner för eller vad som ev är beställt.

Surdegsbullar bakar vi även varje dag i variation av vanlig surdegsbulle samt bullar toppade varierande fröblandningar.

Bagels gör vi som både ljusa och grova varianter i variation, vilka vi allt som oftast brer färdiga till er. Önskas det en bagel en dag är det bara att beställa i förväg.


Lägg gärna en beställning av ditt favoritbröd eller om du helt enkelt vill testa något nytt.

Fråga gärna i butiken om du vill veta mer specifikt om någon sort vi har. 

Vi gör även pain riche och brytbröd på beställning. Har du något önskemål är det bara att höra av dig. Vi bakar åt dig i den mån vi kan!